Spanning is wie je denkt te moeten zijn.

Ontspanning is wie je werkelijk bent.

Relaxatie bij kinderen

De maatschappij en de school leggen veel druk op de kinderen. Druk op prestaties, druk op hobby’s. De kinderen raken overprikkeld en ze ervaren stress.

Het doel tijdens de sessies relaxatietherapie bij kinderen is om de kinderen bewust te maken van wat stress met hun lichaam doet. We bieden op een speelse manier een antwoord op de vragen: waar voel je spanning in je lichaam? Wanneer voel je die spanning? Welke oefeningen kan ik doen om mijn lichaam en mijn gedachten te ontspannen?

Via bewegingsspelletjes leren we de kinderen bewust te worden van hun lichaam en krijgen ze meer controle over het op- en ontspannen van hun lichaamsdelen. We leren hen ook a.d.h.v. fantasie en verhalen om hun aandacht naar hun ademhaling te brengen en bewust te worden van hun (negatieve) gedachten.

In samenspraak met de ouders gebeuren de sessies individueel, samen met de ouders of samen met broers en zusjes. Onze groepssessies kinderyoga en Sherborne bieden een mooie aanvulling op de therapie.

Op vraag kan er ook relaxatietherapie gegeven worden aan een vriendengroepje of kan er een 8-weekse training op school georganiseerd worden.

Indicaties voor relaxatietherapie bij kinderen

stress/ (faal)angst / spanningsgerelateerde klachten / slaapproblemen / laag zelfbeeld / weinig zelfvertrouwen / hoogsensitiviteit / emotionele problemen

Kostprijs

  • € 25 per individuele sessie van 30 minuten
  • Op doktersvoorschrift is er 50%-75% terugbetaling