Kine Momentum

Lessen

Zwangerschapsyoga & Pilates

Een mix van Pilates en Yoga, spierversterking en ontspanning. Ter preventie of verlichting van bekkenpijn, het behouden van een goede lichaamshouding en als voorbereiding op de bevalling om fysiek en mentaal goed te kunnen loslaten.

Zachte functionele yoga en relaxatie

Bewegen op het tempo van je ademhaling geeft zowel fysieke als mentale ontspanning. De focus van deze les ligt vnl. op het ontspannen van de spiergroepen van rug, nek, schouders en bekken. Als kinesitherapeut integreer ik graag functionele bewegingen naast de Yogahoudingen, waardoor je nog meer inzicht krijgt in je eigen lichaam.

Yoga met hart voor (toekomstige) mama’s

Het doel van deze yogalessen is om een intensieve workout voor het ganse lichaam te bieden. Er gaat hierbij veel aandacht naar het correct en bewust gebruiken van je ademhaling tijdens het aanhouden en uitvoeren van krachtige Yogahoudingen.

Spelen met je baby

Deze groepsles is gericht op mama’s die graag samen met hun baby’tje willen bewegen en is geïnspireerd op de ‘hey baby’ kalender van Laura Van Bouchout en Eva Mouton.

Functionele Yoga

In deze actieve Yogales ligt de aandacht bij hoe je je lichaam in balans kan brengen zowel fysiek als mentaal. Je leert voelen welke spiergroepen gespannen en zwak zijn. De eerste helft van de les bestaat uit actieve spierversterkende Yogahoudingen waarbij elke les opgebouwd wordt rond thema’s zoals: nekpijn, lage rugpijn, bekkenpijn, heupstijfheid, ademhaling, enkelstabiliteit, verkorte hamstrings, lichaamshouding,… De 2e helft van de les bestaat uit zalige ontspannende stretchbewegingen.