Zwangerschapsyoga

Nieuwe reeks zwangerschapsyoga: 

Data: dinsdag 21/9 – 29/9 – 5/10 – 19/10 – 9/11

Telkens op dinsdag van 19u30 – 21u

Prijs: € 95 voor de 5 lessen

Adres: Romeins Plein 17 – 9620 Zottegem

Yogadocent: Jolien Van Grembergen

Info of inschrijven: info@kinemomentum.be

 

De zwangerschap is een magische periode in het leven van een vrouw. Het is dan ook belangrijk om je goed voor te bereiden zodat je er ten volle kan van genieten.

Via zwangerschapsyoga leer je je eigen lichaam en geest beter kennen. Je leert omgaan met angst en je leert vertrouwen op je lichaam. Je leert terug voelen, ontspannen en loslaten.

Niet enkel tijdens de zwangerschap en de bevalling, maar ook nadien als mama zullen deze technieken je helpen om rust te vinden. Deze vaardigheden zullen je voor de rest van je leven bij blijven.

 

Les 1: groeien

De baby wordt geboren, maar ook de mama wordt geboren…

Je krijgt inzicht in het groeiproces van mama en baby en hoe je via yoga-technieken meer ruimte kan maken om te groeien.

 

Les 2: klachten en ongemakken

Hoe kan je via beweging en stretching pijn en ongemakken verlichten?

Je leert vertrouwen op je lichaam.

Je krijgt een antwoord op de vraag hoe Yoga je kan helpen om een balans te vinden tussen werk en me-time, spanning en ontspanning.

 

Les 3: liefdevolle aandacht

Naast Yoga kunnen ook technieken uit de mindfulness je helpen om rust te vinden en je te verbinden met je baby. Leren onthaasten in deze hectische maatschappij is een uitdaging en vraagt inoefening.

 

Les 4: samen met de partner

Hoe kan je partner je ondersteunen tijdens het opvangen van de weeën en bij het persen?

Je gesteund voelen en je samen verbinden tijdens zo’n intens moment, schept een band voor het leven.

 

Les 5: het postpartum plan, een (b)roze wolk?

Het is niet alleen belangrijk om je goed voor te bereiden op je bevalling, het is even belangrijk om je goed voor te bereiden op je 4e trimester. Je man is niet je postpartum plan!

Osteopate Winne Caemaert zal uitleg geven over welk effect osteopathie kan hebben bij mama en baby zowel tijdens de zwangerschap als nadien.

Je leert welke yogatechnieken je veilig kan uitvoeren na je bevalling.

 

 

Ik kijk er naar uit om jullie te leren kennen en mijn ervaring als mama, yogadocent en kinesitherapeut met jullie te delen.

 

Warme groet

 

Jolien Van Grembergen