Kine Momentum

Relaxatie

Relaxatie is je op elk moment sterk en rustig voelen, gefocust, vol energie en inspiratie, gelukkig en blij van binnen uit.

Door spanning en stress raakt je leven uit balans. Je wordt er moe en prikkelbaar, depri en down, gefrustreerd en boos van.

Door relaxatie vind je terug je balans, krijg je meer gedaan met minder moeite en beleef je plezier in alles wat je doet.

Er bestaan verschillende ‘evidence based’ relaxatietechnieken. Als relaxatietherapeut ben ik je coach en begeleid ik je in het vinden naar de techniek die jou het meest rust geeft.

Iets wat we elke dag doen zonder erover na te denken is: ADEMHALEN. Je ademhaling is de basis van hoe je je leven beleeft. Ben je relaxed, dan adem je van nature heel diep.  Je lichaam voelt los en soepel aan. Ben je gestrest, dan adem je snel en oppervlakkig. Je lichaam verkrampt en je kunt je niet concentreren. Als je relaxed bent, zie je het groter geheel, kijk je positief tegen het leven aan. Je voelt je blij en tevreden. Als je gestrest bent, heb je een verwrongen, vernauwde blik op het leven. Je voelt je zo stijf als een plank en bent snel afgeleid.

Ik begeleid je in het bewust worden van je ademhaling en ik leer je je ademhaling bewust in te zetten tijdens bewegingen en stresssituaties. Focussen op je ademhaling is drukken op de resetknop, terug weerstand opbouwen, herstellen en overschakelen op je eigen vermogen om te ontspannen.

Indicaties

Nek- en schouderpijn / hoofdpijn / tinnitus / concentratieproblemen/ hyperventilatie / angst- en paniekaanvallen / depressie / slaapstoornissen / emotionele dysbalans / burn-out

Individuele relaxatiesessie

In 4 sessies van 1 uur kunnen de ontspanningstechnieken aangeleerd worden. Daarna kan je overschakelen op de groepssesies (relaxeren kan je leren) om de technieken verder te automatiseren of kan de individuele therapie verder gezet worden.

Iedereen heeft een verschillende tijdspanne nodig om de aangereikte technieken te integreren in zijn dagelijkse leven. Ik vervul eerder de rol als coach om je te ondersteunen in dit groeiproces, dat uiteindelijk zal resulteren in het herwinnen van de innerlijke rust.

Wat houdt het in?