Kine Momentum

Pre- en postnatale kinesitherapie

Tijdens de prenatale begeleiding proberen wij een antwoord te bieden op de vragen die men heeft over de zwangerschap en de bevalling. Het is ons doel eventuele klachten te verminderen door het aanleren van een correcte houding, ademhalingsoefeningen, relaxatie, stabilisatietraining, stretchoefeningen, bewustwording en training van de bekkenbodemspieren. In tegenstelling tot wat sommigen denken is beweging tijdens de bevalling heel belangrijk!

Wanneer de bevalling nadert, bieden wij een aantal ademhalingstechnieken, ontspanningsoefeningen en baringshoudingen aan waarbij wij ook de partner zoveel mogelijk proberen te betrekken. Zo hopen we dat jullie goed geïnformeerd naar de bevalling toe kunnen leven.

De zwangerschapsyogalessen zijn een goede aanvulling om je soepelheid en kracht tijdens de zwangerschap te onderhouden.

De postnatale begeleiding wordt gestart 6 tot 8 weken na de bevalling. Hier proberen wij geleidelijk de conditie opnieuw op te bouwen door middel van houdingsbewustzijn, bekkenbodemoefeningen, stabilisatieoefeningen, ontspanningsoefeningen en kracht- en conditietraining. Wij beantwoorden ook graag vragen over draaghoudingen, postnatale klachten en de ontwikkeling van uw kind.

Kostprijs

  • € 54,75 per sessie van 45 minuten
  • Op doktersvoorschrift is er 100% terugbetaling

Om de band tussen ouder en kind te bevorderen en een aangenaam en kalmerend gevoel bij de baby uit te lokken bieden wij ook babymassage aan. In een sessie leren we de ouders aan hoe zij zelf hun kindje kunnen masseren.