Kine Momentum

Bekkenpijn – Rugpijn – Nek- en schouderpijn – Urineverlies

Fysieke en emotionele veranderingen tijdens de zwangerschap hebben een enorme impact op het welzijn van een vrouw. Je lichaam is continu uit balans. Je spieren en ligamenten worden uitgerekt en dit heeft invloed op de stabiliteit van je gewrichten zoals je bekken, wervelzuil, heupen, knieën, enkels,... Vaak worden deze pijntjes en kwaaltjes gebagatelliseerd, wat je enorm onzeker kan maken.

Het is belangrijk om te erkennen dat deze klachten niet zomaar 'normaal' zijn en dat vrouwen het recht hebben om gehoord te worden. Het is niet simpelweg een kwestie van 'op je tanden bijten' of 'wat meer rust nemen'. Deze klachten verdienen aandacht en zorgvuldige begeleiding.

Als gespecialiseerde kinesitherapeuten begrijpen we dat elke vrouw uniek is en dat elk lichaam anders reageert op de veranderingen die een zwangerschap met zich meebrengt. We zijn hier om te luisteren naar jouw specifieke ervaringen en om samen met jou op zoek te gaan naar de oorzaak van je klachten. Welke spieren zijn te gespannen? Of welke spieren zijn verzwakt? Hoe zit het met je lichaamshouding en ervaar je momenteel veel stress?

We willen niet alleen de fysieke pijn verlichten, maar ook zorgen voor jouw emotioneel welzijn. Samen stellen we een persoonlijk oefenprogramma op dat niet alleen gericht is op het verlichten van je pijn, maar ook op het herstellen van je zelfvertrouwen en het herstellen van de balans in je leven. Je verdient gespecialiseerde zorg en begeleiding die aansluit bij jouw behoeften, omdat jouw welzijn onze prioriteit is.

Wat houdt het in?

 

  • Individueel onderzoek waarbij rekening wordt gehouden met jouw specifieke klachten, lichaamshouding, spierspanning en eventuele stressfactoren.
  • Opstellen van een gericht oefenprogramma afhankelijk van jouw pijnklachten, zoals bekkenpijn, rugpijn, schouder- of nekpijn, urineverlies,….
  • Je leert de juiste lichaamshouding en bewegingstechnieken die specifiek zijn aangepast aan de zwangerschapsfase.
  • Ademhalings- en ontspanningsoefeningen om stress te verminderen en je lichaam te ontspannen.
  • Bekkenbodemtraining: Specifieke oefeningen voor de bekkenbodemspieren worden aangeleerd om problemen zoals urineverlies of pijn tijdens het vrijen te verminderen en het bewustzijn van dit gebied te vergroten.

 

Het doel van gespecialiseerde kinesitherapie tijdens de zwangerschap is om fysieke ongemakken te verlichten, het zelfvertrouwen te herstellen en vrouwen te helpen genieten van een gezonde zwangerschap en een ontspannen overgang naar het moederschap.